02 761 26 26 contact@ddel.be

In overeenstemming met onze ‘passieve’ kijk op beleggen weten we dat niemand de evolutie van de financiële markten kan voorspellen. Daarom zijn wij ervan overtuigd dat korte termijn prognoses niet betrouwbaar zijn en dus niet nuttig voor het beheer van uw portefeuille.

Onderstaande tabel toont aan dat professionals er in het begin van het jaar niet in slagen om de evolutie van de aandelenmarkten te voorspellen voor het komende jaar. Vooral bij dalende markten slaan ze de bal volledig mis.

Voorspellingen analisten

Vertrouwen op het advies van uw bankier is dus niet de beste optie gebleken om een succesvolle lange termijn belegger te worden.

Baseer uw beslissingen in plaats daarvan op academisch onderbouwde methodes die succesvol zijn gebleken: kies voor wereldwijde diversificatie, gooi elke vorm van speculatie over boord, minimaliseer de beheerskosten en beperk het aantal transacties tot een minimum.

Bij DDEL weten we dat het niet nodig is om de markt accuraat te voorspellen om een succesvolle lange termijn belegger te worden. De volgende grafiek toont de groei van EUR tussen 1975 – 2016 voor een aantal activaklassen. Beleggers die in alle rust de wereldmarkt (MSCI World Index) en de juiste factoren (Small & Value) in zijn voordeel had laten werken zonder te gokken kwam er als grote winnaar uit.

graph analisten

Studies tonen aan dat 90% tot 95% van de actieve managers er niet in slagen om de markt op de lange termijn te verslaan.

DDEL wil zijn klanten de best mogelijke beleggingservaring aanbieden. Daarom doen we geen marktvoorspellingen en geven we onze klanten toegang tot een wereldwijde gediversifieerde portefeuille die geïnvesteerd is in meer dan 10.000 aandelen en obligaties. We vechten niet constant tegen de financiële markten, maar laten onze klanten profiteren van een marktconform rendement in lijn met hun gewenste risiconiveau.