02 761 26 26 contact@ddel.be

Waarom beroep doen op DDEL ?

Onafhankelijkheid

Academische fundamenten

Discipline

Multi-generationeel

Onafhankelijke vermogensbeheerder

De organisatie van DDEL zorgt ervoor dat we enkel uw belangen verdedigen

– We ontvangen geen inkomsten van derden. De beheervergoeding van onze klanten is onze enige inkomstenbron. Hierdoor werken we uitsluitend in uw belang.


  • We hebben geen exclusiviteitsovereenkomst met een fondsbeheerder en weigeren retrocessies. Hierdoor kunnen we in alle vrijheid de beste fondsen kiezen.
   
   
 • We hebben geen exclusiviteitsovereenkomst met een depotbank. Het bewaarloon is volledig voor de depotbank en we ontvangen geen vergoeding voor het aantal transacties. Hierdoor kunnen we in alle vrijheid de beste depotbanken kiezen.

– DDEL is geen productverkoper en promoot geen huisfondsen.

– Het kapitaal van DDEL is in enkel in handen van haar oprichters en bestuurders die de filosofie van het bedrijf begrijpen. Hierdoor is er geen druk van buitenaf op beleggingsbeslissingen of op de tariefstructuur.

Als onafhankelijke beheerder hebben we er alle belang bij dat onze klanten tevreden zijn.

Academische Fundamenten

DELL integreert bewezen academische kennis in zijn portefeuilles

–  Diversificatie is het tegengif voor onzekerheid en vermindert het risico van uw portefeuille. (Harry Markovitz, 1952 -Nobelprijs voor de Economie in 1990)

–  Risico en rendement zijn met elkaar verbonden: succesvol beleggen betekent niet alleen het nemen van risico’s met een te verwachten rendement, maar ook de risico’s uitsluiten die geen rendement zullen genereren. (William Sharpe, 1964 – Nobelprijs voor de Economie in 1990)

–  Niemand kan de evolutie van de financiële markten voorspellen. De efficiëntie van de kapitaalmarkten maakt speculatie (actief beheer) nutteloos. (Eugene Fama, 1966 – Nobelprijs voor de Economie in 2013)

– Aandelen van kleine bedrijven (“Small Caps”), laaggeprijsde aandelen (“Value Stocks”) en winstgevende bedrijven verhogen de te verwachten winst van een een portfeuille. (Rolf Banz, 1981, Eugene FamaKenneth French, 1992-1993, Robert Novy-Marx 2012)

Sinds de oprichting in 2004 zijn we toegewijd om onze kennis continu te verbreden. Het is onze taak om u deze kennis op een begrijpbare manier over te dragen en u ervan te laten profiteren.

Discipline

Beleggers zijn de grootste vijand van hun portefeuille.

– Financiële markten vergoeden geduldige beleggers met een lange termijnplan correct. Euforische en onheilspellende beursberichten  ingegeven door recente gebeurtenissen, zullen u echter constant aan het twijfelen brengen.

 –  Veel mensen hebben verkeerde verwachtingen over rendement en risico. Hierdoor keren ze de beurs na enkele jaren teleurgesteld de rug toe. DDEL gelooft in de kracht van kennis. Voor een goed geïnformeerde belegger is het namelijk eenvoudiger om gedisciplineerd om te gaan met zijn investeringsplan.

 – Bij DDEL weten we dat economische, politieke en markt gebeurtenissen niet te voorspellen zijn en hindernissen zullen blijven creëren. Dit maakt elke voorspelling van de beurs onmogelijk.

Het is daarom belangrijk om u te concentreren op zaken die u kan controleren:

  • Een portefeuille op maat van uw behoeften en uw risicotolerantie.
  • Het initieel gekozen risicoprofiel respecteren door uw portefeuille tijdig te herbalanceren.
  • Een wereldwijde diversificatie.
  • Een beheersing van de kosten en transacties.

We beschermen u tegen uw emoties en zorgen ervoor dat de markt uw bondgenoot wordt in plaats van uw tegenstander.

Multi-generationeel

Elk familiaal vermogen heeft een geschiedenis.

– Studies tonen aan dat 60% van de nieuwe rijkdom verloren gaat bij de tweede generatie en 90 % bij de derde. We willen u en uw dierbaren behoeden voor fouten die uw vermogen definitief kunnen aantasten.

– Op basis van simulaties maken we een realistisch investeringsplan dat rekening houdt met uw huidige noden en toekomstige dromen. Hoe beter het plan, hoe eenvoudiger het wordt om obstakels te voorzien en ze vlot te nemen. Op regelmatige tijdstippen kijken we of u nog “op koers” bent en indien nodig uw plan bij te sturen.

– De beste garantie voor het veiligstellen van huidige en toekomstige familiale welvaart krijgt u door uw dierbaren vertrouwd te maken met een goed en tijdloos investeringsproces. DDEL verzekert de overdracht van deze kennis naar uw kinderen en kleinkinderen door ze de mogelijkheid te geven om hun eigen rekening te openen.

We willen u bijstaan om uw financiële autonomie te bereiken en te verankeren voor de volgende generaties.